Τοπογράφος, Αδάμης Ιωάννης | Έντοπισμός ακίνητου για την δήλωση στο κτηματολόγιο
579
post-template-default,single,single-post,postid-579,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Έντοπισμός ακίνητου για την δήλωση στο κτηματολόγιο

Έντοπισμός ακίνητου για την δήλωση στο κτηματολόγιο

Από τον εντοπισμό του ακινήτου πρέπει να ξεκινάει η υποβολή της δήλωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Οι πολίτες που καλούνται να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο πρέπει να έχουν στα χέρια τους, τοπογραφικό διάγραμμα, ή απόσπασμα θέασης από το site του Εθνικού Κτηματολογίου (www.ekxa.gr) ή κάποια δορυφορική εικόνα από το Google earth ή Google maps που να φαίνεται ακριβώς η θέση της ιδιοκτησίας που δηλώνεται. Επικοινωνήστε μαζί μας  e-mail info@exadas.gr και στο facebook https://www.facebook.com/exadas.gr/ και με ένα μόνο ραντεβού θα έχετε στα χέρια σας απόσπασμα με τον ακριβή εντοπισμό του ακινήτου σας .

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους κάποιο αγροτεμάχιο το οποίο δεν γνωρίζουν ούτε έχουν δει ποτέ που είναι. Τι γίνεται λοιπόν στη περίπτωση που ο ιδιοκτήτης έχει μαζί του έναν τίτλο και δεν γνωρίζει καν που βρίσκεται το ακίνητό του? Στο ιστορικό κάθε τίτλου αναγράφεται πως απέκτησε το ακίνητο αυτός που το παραχωρεί. Εκεί μνημονεύεται το συμβόλαιο και ο συμβολαιογράφος με το οποίο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης απέκτησε το ακίνητο. Πρέπει να βρούμε το αρχείο του εν λόγω συμβολαιογράφου και να πάρουμε το παλιό τοπογραφικό που προσαρτάται στο συμβόλαιο με το οποίο απέκτησε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το ακίνητο. Μπορεί βέβαια να υπάρχει και στο τωρινό συμβόλαιο κάποιο το τοπογραφικό που να προσαρτάται, οπότε απευθυνόμαστε στο αρχείο του συμβολαιογράφου που σύνταξε το συμβόλαιο που έχουμε στα χέρια μας.  Έχοντας στα χέρια μας ένα στοιχείο (το παλιό τοπογραφικό) για έναν έμπειρό τοπογράφο μηχανικό μπορεί να είναι αρκετό για τον εντοπισμό του ακινήτου.

Πολλές φορές αυτό το διάγραμμα είναι μια διανομή οικοπέδων ενός οικισμού, ο οποίος να μην έχει υλοποιηθεί ποτέ. Τότε για τον σωστό εντοπισμό και την ακριβή οριοθέτηση του αγροτεμαχίου  θα πρέπει να γίνει η προσαρμογή αυτού του διαγράμματος της διανομής στο φυσικό έδαφος.

Το τεχνικό γραφείο ΕΞΑΝΤΑΣ αναλαμβάνει με υπευθυνότητα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται  σε κάθε περίπτωση για τον ακριβή εντοπισμό και οριοθέτηση της ιδιοκτησίας σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο https://www.exadas.gr/contact-us/  ή στο e – mail: info@exadas.gr ή στείλτε μας μήνυμα στο facebook: https://www.facebook.com/exadas.gr/

 

Ιωάννης Αδάμης
Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.